30 Ekim 2023 | 17:47

-Üniversitemizde TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında, Üniversitemiz akademik ve idari birim yöneticilerinin katılımı ile 30.10.2023 Tarihinde Teknoloji Fakültesi Taşkent Konferans Salonunda Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantısı düzenlenmiştir.  Toplantı 14.30’da Kalite Yönetim Sistemi Temsilcisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR’ın açılış konuşmasıyla başlamıştır. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR konuşmasında sürece ilişkin şu bilgileri paylaşmıştır;

“ -TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü öncülüğünde, 21.11.2021 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktadır.

-‘TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Çalışma Ekibi’ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında;

• Kalite El Kitabı,
  • 4 Ana Proses -  15 Alt Proses,
  • 19 adet Ortak Porsedür hazırlandı.

-06.10.2022 tarihinden itibaren Kalite Yönetim Sistemi Dokümanları İç Kontrol Koordinasyon Grubu tarafından, Kalite El Kitabı, Prosedür ve Standard Formlar incelenmeye başlanmış olup, İç Kontrol İzleme ve Yönlendirme Kurulu tarafından düzenlemesi yapılarak, Üniversitemiz Senatosuna sunulan dokümantasyon 25.05.2023 tarihinde son halini almış ve Birimlerimizle paylaşılmıştır.

-TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi eğitimlerine katılarık İç Tetkikçi Sertifikası almış olan personelimize kurum içi iç tetkik çalışmaları öncesi 19.07.2023 tarihinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından zoom uygulaması üzerinden İç Tetkik Eğitimi verilmiştir.

-Bu eğitim kapsamında Sertifikalı akademik ve idari personel tarafından oluşan ekip ile “Kurum İçi İç Tetkik” yapılmıştır. İç Tetkik sonucu birimlerde TSE eğitimli personel eksikliği ve birimlerin talep doğrultusunda 2. TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Eğitim programı planlanmıştır. TSE tarafından verilen bu eğitim, 18-22.09.2023 tarihleri arasında yapılmış ve kendi içlerinde “2. Kurum İçi İç Tetkik” düzenlenmiştir.

-Geldiğimiz aşamada başlangıçtan bu zaman kadar yapılan yoğun çalışmalar sonucu Yönetimin Gözden Geçirme Toplantı sürecine gelmiş bulunmaktayız.

-YGG toplantısında içerik olarak Yönetimin Gözden Geçirme Performans Raporu ve İç Tetkik Performans raporları sunulacaktır.

- Raporlar ile ilgili görüş ve önerilerinizin bildirilmesi aynı zamanda iyileştirme çalışmalarınız hakkında bilgi verilmesi önem arz etmektedir.

-TSE belgelendirme sürecin başvurusu yapılmış olup 04.12.2023-08.12.2023 tarihleri arasında denetim planlanmaktadır.

- TSE denetim tarihine kadar varsa eksik evrakların ve süreçlerin tamamlanması ve dış denetçi olarak Kurumumuza gelen denetçilere gerekli desteğin sağlanması tüm birimlerimizden beklenmektedir.”

YGG Toplantısı Kalite Yönetim Sistemi Temsilci Vekili Öğr. Gör. Mehmet GÜLSÜN’ ün YGG Performans Raporu ve İç Tetkik Değerlendirme Raporu sunumuyla devam etmiştir. Toplantı sonunda Üniversitemiz akademik ve idari birim yöneticilerinin görüş ve geri bildirimlerinin YGG çıktıları olarak kaydedilmesiyle toplantı kapanışı gerçekleştirilmiştir.

-1 -1 -1 -1 -1