Gazi Üniversitesi TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini düzenlenen törenle aldı.
25 Ocak 2024 | 23:33

Üniversitemiz TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesine düzenlenen törenle kavuştu. Yeni Senato Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Mahmut Sami Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fazlı Polat, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, TSE Belgelendirme Merkezi Başkanı Ömer Eyyupoğlu, Belgelendirme Grup Başkanı Sezai Doğan, Başkan Danışmanı Musa Horzum, Genel Sekreter Ragıp Akyürek, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Ali Özkan ve Ayhan Selçuk, İş Sağlığı Güvenliği Koordinatörü Öğr. Gör. Mehmet Gülsün, Öğr. Gör. Dr. Sema Gökçe, Sinan Gökdaş, Sibel Keskin ve Şirin Bilgin katıldı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemizin TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin’in elinden alıyor olmaktan dolayı mutlu ve onurlu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Musa Yıldız, Mahmut Sami Şahin’in nezdinde tüm TSE ailesine, TSE eğitimcileri ile denetçi ekibine Üniversitemize vermiş oldukları destek ve rehberlik hizmetleri için teşekkür etti.

Üniversitemizde TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya yönelik ciddi çalışmaların yapıldığını hatırlatan Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bu belgeyi almamızda en büyük katkıyı sağlayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır Hocamıza ve sürecin yürütücülüğünü üstlenen TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Çalışma Ekibine ve yine süreç içinde üstlerine düşen görevi eksiksiz yerine getiren tüm Üniversite yöneticilerimize ve idari personelimize teşekkür etmek istiyorum. Onlar, kalite anlayışımızı benimsemek ve uygulamak için büyük bir özveriyle çalıştılar” dedi.

Üniversitemizde bilim ve eğitim alanında uluslararası standartları yakalamak ve sürdürmek için yoğun çaba harcandığına değinen Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bu çabalarımızın sonuçlarından biri de TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanmış olmamızdır.  Bu belge, Üniversitemizin kalite yönetim süreçlerini içselleştirmesini, sürekli iyileştirme kavramını benimsemesini ve uygulamasını resmi olarak onaylamaktadır. Bu belge, sadece bir kâğıttan ibaret bir belge değildir. Üniversite olarak verdiğimiz eğitim hizmetinin kalitesinin tanınması ve güvenilirliğimizin sertifikalandırılması anlamına gelmektedir. Öğrencilerimize, mezunlarımıza ve işverenlere, Üniversitemizin kalite ve sürekli gelişim prensiplerine bağlı olduğunu somut bir şekilde sunduğumuzun da bir göstergesidir” diye konuştu.

Prof. Dr. Musa Yıldız, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almış olmanın daha büyük sorumluluklar yüklediğini vurguladı. “Kaliteye olan bağlılığımızı ve sürekli gelişim hedeflerimize olan inancımızı korumalıyız. Bu belge, bizlere rehberlik etmeli, daha iyi bir eğitim ve araştırma ortamı oluşturma yolunda ilham kaynağı olmalıdır” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Sonuç olarak, bu anlamlı günde bir kez daha, Üniversitemizin kaliteyi ve sürekli gelişimi benimseyen bir kurum olduğunu vurgulamak istiyorum. TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesi almamız, bizi daha sıkı çalışmaya teşvik etmeli ve hedeflerimize ulaşmak için motive etmelidir” şeklinde konuştu.

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ise konuşmasına bu iş birliği kapsamında Üniversitemizde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı. TSE hakkında bilgiler veren Mahmut Sami Şahin, TSE’nin ulusal ve uluslararası alanda da standart, standardizasyon, değerlendirme ve belgelendirme faaliyetleriyle hizmetlerini sürdürdüğünü ifade etti.

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, TSE’nin standardizasyon, uygunluk değerlendirme ve eğitim başlıklarında faaliyetlerine devam ettiğini anlattı. Mahmut Sami Şahin, standartların belirlenmesi sürecinde üniversitelerden büyük katkı aldıklarını vurgulayarak, “Standart belirleme komitelerine en fazla katkı veren üniversitenin Gazi Üniversitesi olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

TSE’nin tecrübe ve bilgi birikiminin akademik alanla birleşmesinin çok önemli olduğuna değinen Mahmut Sami Şahin, TSE ile ilişkilerin geliştirilmesi noktasında Üniversitemizin ortaya koyduğu vizyonun kendilerini heyecanlandırdığını vurguladı. Mahmut Sami Şahin, bu iş birliğinin çok daha ileri noktalara taşınmasından memnuniyet duyacağını dile getirerek, belgenin Üniversitemize hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni verdi.

Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

background image